Zdravie

Známa blogerka Kitchenette si obľúbila ovocnú kožu. Vyskúšajte ju aj vy

Ovocie zrolované do malej roličky. Aj tak by sa dala popísať ovocná koža. Zdravú desiatu si ľahko pripravíte v domácej sušičke.

Apricot Fruit leather

Ovocnú pochúťku pripravuje aj blogerka Markéta Pavleje, ktorá svoje recepty zverejňuje na blogu Kitchenette. Čitatelia si ju tak obľúbili, že vlani vďaka ich hlasom získala titul Food blogerka roku 2015.

Postup prípravy:

  1. Rozmixujte očistené čerstvé ovocie . Môžete zmiešať 2 rôzne druhy.
  2. Ak je ovocia príliš hutné,pridajte trochu vody, aby sa lepšie rozmixovalo.
  3. Na tácku v sušičke dajte nepriľnavú sušiacu vložku a na ňu vylejte pyré.
  4. Vrstva má byť rovnomerná a vysoká približne 3 až 4 milimetre.
  5. Zapnite sušičku na 40 – 45 stupňov.
  6. Sušte pyré aspoň 10 hodín.
  7. Ak ešte koža nie je suchá, sušte ďalej.
  8. Hotovú kožu skladujte v plátoch alebo ju nastrihajte na menšie diely a stočte do roličiek. Dajú sa z nej tiež vykrajovať tvary vykrajovačmi.

Semienka rozmixujte a deti nič nespoznajú

blogerka prezradila aj ďalší tip. Do mixéra k ovociu niekedy pridá semienka. Má tak istotu, že jej deti prijímajú dostatok zdravých tukov.

chiafron-799464_1280

Plát ovocnej kože môžete ľubovoľne strihať nožnicami alebo rozrezať radlom na pizzu. Dajú sa z neho aj vykrajovať tvary vykrajovačmi na cukrovinky. Výsledné kúsky môžete použiť na efektné dozdobenie zdravých jedál.

Kožu z ovocia si zamilujú aj vyznávači surovej stravy

Pretože sa ovocie suší pri nízkej teplote, nestratia sa z neho dôležité vitamíny a enzýmy. Preto môžete túto dobrotu naservírovať pokojne aj ľuďom, ktorí jedia len surovú stravu .

Ripe fruits isolated on white background

S kvalitnou sušičkou Excalibur je príprava ovocnej kože naozaj jednoduchá. Je vybavená časovačom – takže stačí prístroj nastaviť a môžete ísť spať. Sušička sa sama v určený čas vypne.