Mixér

Trávime voľný čas – objavte čaro cyklistiky!

Čoraz viac ľudí vyhľadáva aktívny oddych. Hádam nikomu neprospieva sedavé zamestnanie a potrebuje sa uvoľniť niekde na čerstvom vzduchu. Spôsobov, ako si takto vyventilovať hlavu, je viacero. My si dnes „predstavíme“ ďalší z nich – cyklistiku či bicyklovanie. Áno, všetky z nás už niekedy boli na bicykli a každá z nás sa určite bicyklovať vie. Na to však, aby Vás bicyklovanie aj lákalo a bavilo, potrebujete vhodný terén a najmä vhodný bicykel. A to je práve často kameň úrazu, nakoľko sa nám prischne bicykel, ktorý momentálne nikto nevyužíva alebo si bezhlavo kúpime bicykel v predajni bez toho, aby sme niečo vedeli o jeho vlastnostiach a určení do terénu.

autumn-1036744_640

Aby bola cyklistika Vašim obľúbeným športom …

…musíte mať najskôr vhodný bicykel. Ako to zistiť? Stačí si odpovedať na základné otázky, predovšetkým na terén, kde sa budete bicyklovať. Ak už ste na vidieku, určite oceníte bicykel, ktorý zvládne aj menší kopcovitejší terén alebo aj iný povrch, ako je asfaltový. V takom prípade Vám odporúčame trekingové bicykle, ktoré sú schopné poskytnúť Vám pohodlie aj počas nie prívetivých podmienok. Niektoré ženy skutočne milujú adrenalín a niet sa čomu diviť, ak by sa rozhodli pre cyklistiku v náročných podmienkach. Takým bicyklom, ktorý by zvládol aj drsnejšie podmienky je rozhodne celoodpružený horský bicykel v ženskom prevedení. Absolútna klasika do mesta či dediny sú aj tzv. „komfortné“ bicykle, ktoré majú zlomený rám prispôsobený na nastupovanie.

Zoberte si pokojne celú rodinku so sebou!

Nemusíte chodiť sama, určite môžete cyklistiku zaviesť do celej rodiny! Partnerovi či deťom takisto rozhodne prospeje, pričom práve pre ne majú obchody pripravené špecializované detské bicykle s rôznymi veľkosťami kolies. Krásne farebné detské bicykle nielen upútajú svojim dizajnom, ale zaujmú aj vybavením pre malého cyklistu.

Foto: pixabay.com