Móda a krása

Precízna starostlivosť o spodnú bielizeň je symbolom ženskej vyspelosti

Žena túži byť krásnou a dokonale upravenou v každom veku a aj za rôznych nepriaznivých okolností. Nikdy niet až tak málo času, aby sme si nedokázali nájsť chvíľku pre seba. Zaslúžime si to. Nejde pritom o žiadne zbytočné ženské rozmary. Pocit súkromia a intimity potrebujeme všetci rovnako.

V otázkach intimity, respektíve intímnej starostlivosti a hygieny sme stále dosť opatrné. Okamžite nás premôže ostýchavosť a tému radšej obrátime na “znesiteľnejšie“ stránky. Intimita nie je žiadnou hanbou a nemala by vyvolávať ani bežné komunikačné bariéry. Rozhovoríme sa, až keď sa vyskytnú prvé problémy. Dosť otvorene treba hovoriť aj o kráse, úžitku a pohodlnom využití kvalitnej dámskej spodnej bielizne.

Tu predsa nejde len o módnosť. Nosenie spodnej bielizne má značný vplyv aj na ochranu a zdravie v intímnych partiách. Preto sa dámam odporúča do týchto rozmanitých trendy kúskov investovať viac. Zdravie a komfortné celodenné nosenie by nám nemali byť ľahostajné.

Najkrajšie ženské línie vyrysuje len kvalitná podprsenka a nohavičky

Trend niektorých mladých dám tkvie v nosení o niečo menšej spodnej bielizne za účelom bujnejšieho dekoltu či zvodného zadočka. Takýmto nedôsledným spôsobom v ochrane intímnych partií si len zbytočne vyslúžime množstvo zdravotných problémov.

Hlboký a bujný výstrih je síce snom každej z nás, no nie za cenu neprimeraného otláčania prsníkov. Bolestivé nosenie ohrozuje nielen prsníky, ale aj chrbticu a celkové držanie tela. Takisto aj pri výbere nohavičiek si máme vyberať len z našej aktuálnej konfekčnej veľkosti. Inak si môžeme spôsobiť nepríjemné svrbenie, pálenie či podráždenie vedúce k rôznym zápalom.

Ak ste sa rozhodli pre kvalitnú čipkovanú, kosticovú alebo vystuženú podprsenku, neberte na ľahkú váhu ani informácie a označenia na štítku. Rešpektovaním týchto odporúčaní predĺžite životnosť vašej obľúbenej spodnej bielizne. Podprsenky nie je vhodné prať po každom nosení a už vôbec nie v práčke pri vysokých teplotách. Ak už ste sa samy rozhodli pre túto formu starostlivosti o podprsenky, tak pritom aspoň používajte program ručného, šetrného prania.

Ideálne je jemné ručné očistenie pri približne 30°C. Zvlášť podprsenky nie sú veľmi odolné žmýkaniu, horúcej vode či vzduchu v sušičkách. Poškodzuje sa tým ich pôvodný tvar, znižuje sa kvalita textílií a farby. Strata pružnosti či pôvodných rozmerov má za následok neprimeraný, nekomfortný pocit z nosenia.

To sa rovnako týka podprseniek i nohavičiek. Samostatne by ste mali očistiť aj ramienka z podprseniek. Najčastejšie v práčkach sa rôzne postáčajú, pričom ich už do pôvodného tvaru len veľmi ťažko dostanete. Pri praní v práčke používajte špeciálne textilné vrecúško. To vašu bielizeň dokonale uchráni. Moderné dámy vedia, že najvhodnejší spôsob odkladania spodnej bielizne je do praktických organizérov. Tie vám nielenže šetria miestom v zásuvkách a bielizníkoch, ale aj chránia prirodzený tvar vašej spodnej bielizne.

Foto: pixabay.com