Mixér

Život bez hazardu

Zvádza vás alebo vášho partnera myšlienka, že by ste si finančne prilepšili pomocou hazardných hier či stávkovania? Veľmi rýchlo na tento riskantný nápad zabudnite, pretože jediné, čo môžete touto ideou získať, sú nemalé problémy. A to nielen ekonomické, ale aj psychické. Závislosť si môžete vybudovať aj v priebehu niekoľkých dní, tak načo riskovať svoj dôstojný a pokojný život hazardom, pri ktorom môžete viac stratiť, ako získať.

Predstavte si, že by ste každý deň dávali do hazardných hier či tiketov približne tri až päť eur. Netreba byť ani profesionálny matematik, aby ste si vedeli zrátať, že do mesiaca to môže byť aj sto eur. Minimálne. Teraz si rozmyslite, čo všetko by ste si mohli kúpiť alebo dovoliť navyše, ak vám nebude robiť problém vyhýbať sa hracím automatom a videoautomatom. Skúste si napríklad túto čiastku odkladať mimo svojej výplaty a v lete môžete ísť na skvelú luxusnú dovolenku so všetkým, čo k tomu patrí.

Hazardné hry vám pohltia všetky voľné finančné prostriedky, ktoré by ste mohli využiť na omnoho potrebnejšie alebo rozumnejšie veci. Už by ste viac nemuseli rozmýšľať, či budete mať na všetky mesačné výdavky či faktúry. Určite by vám ostalo aj na rodinný výlet. Zamyslite sa, nie sú to lepšie investované peniaze, ako keď si zahráte automaty alebo vložíte do banku ďalšie eurá pri kartovej hre blackjack?

Je lepšie nehľadať zázračné tipy na ruletu a na hazard radšej ani nepomyslieť. Ak vás napĺňajú pocity adrenalínu pri čakaní na výsledky alebo eufórie, keď vyhráte, verte, že ich môžete nadobudnúť aj pri iných činnostiach. Skočte si bungeejumping alebo si choďte zabehať na súťaž. Pocity budú rovnaké a vaša peňaženka neutrpí ujmu. Hazard nie je ani zdrojom peňazí, ani šťastia, tak mu odolajte a váš život bude o jeden problém ľahší.