Mixér

Šampón pre uponáhľané

Krásne, čisté a upravené vlasy sú základom pre dobrý vzhľad každej ženy. Zo všetkých strán sa na nás valia reklamy propagujúce vždy novú značku šampónov alebo ich vylepšenie v podobe nových, vyživujúcich prvkov. Čo však, ak práve nemáte čas a potrebujete svoju hrivu dať čo najskôr do poriadku? Máme pre vás riešenie. Vyskúšajte suchý šampón.

Ten tvorí ryžový škrob, ktorý zachytáva mastnotu vašich vlasov, čím pôsobia umyto. Stačí ho iba naniesť, dobre ho votrieť najmä ku korienkom a ťažšie dostupné miesta a nakoniec vyčesať. Tu by ste si mali dať záležať, aby Vám jeho zvyšky neostávali na hlave. Po jeho použití môžete svoj účes ďalej upravovať do požadovaného tvaru. A to je všetko. Potom už môžete vyraziť a venovať sa svojim povinnostiam či obľúbeným aktivitám.

Práve šetrenie času je najväčšia výhoda suchého šampónu. Jeho použitie je vhodné najmä v zimných mesiacoch. Vtedy, ak sú totiž vlasy po klasickom umývaní vlhké alebo čiastočne mokré, mráz ich môže poškodiť. Po suchom šampóne neprichádzajú do kontaktu s vodou, preto tu problém s ich narušením nehrozí. Je potrebné si ale uvedomiť, že je nevhodné nahrádzať ho klasickými prípravkami, preto jeho použitie aplikujte výlučne len v ojedinelých prípadoch. Kúpite ho v bežných drogériách, aj keď záujem o neho nie je v dnešnej dobe až taký vysoký. Jeho využívanie bolo viac populárne v minulosti, dnešné ženy sa orientujú skôr na šampónovú klasiku.

Výhody a nevýhody
Tak ako každý produkt, ktorý sa rozhodneme kúpiť a používať, aj suchý šampón má svoje svetlejšie aj tienisté stránky. Preto, aby ste sa mohli rozhodnúť správne a dôkladne zvážiť či je jeho použitie pre vás naozaj vhodné a potrebné, prejdime si zopár jeho pozitív a negatív:

Hodí sa všade tam, kde nie je dostatočný prísun vody na to, aby ste si mohli svoje vlasy umyť klasickým spôsobom. To znamená, že jeho použitie je veľmi praktické na cestách, na chatách, prípadne ak vám v byte či dome odstavia vodu. Je to výborný pomocník, keď sa skutočne ponáhľate a potrebujete svoj zovňajšok zatraktívniť. Šetrí čas a vy sa nemusíte zdržiavať oplachovaním a fénovaním.

Na druhej strane je nevhodné používať ho dlhodobo. Pri jeho aplikácii musíte byť dôsledná a maximálne opatrná, aby vám neostal viditeľne vo vlasoch. Rátajte s tým, že vôňa vašich vlasov nebude taká presvedčivá, ako pri klasickom šampóne a môže spôsobovať tvorbu lupín. Pri svojom rozhodovaní teda zoberte do úvahy všetky tieto plusy aj mínusy a nezabudnite, že je to stále iba pomocník pre rýchle vyriešenie nepriaznivej situácie.